Vad är edcamp?

Nu är det dags igen! Eftersom vår förra Edcamp Stockholm blev en väldigt lyckad tillställning är det än en gång dags för en kväll tillsammans med inspirerande kollegor där vi lär av och med varandra.

Torsdagen 23 februari 2012 kl 17.30 är det Edcamp Stockholm på Högbergsgatan 20, i LR Stockholms lokaler.

Edcamp är en knytkonferens, en typ av mötesform där innehållet bestäms av deltagarna på plats och där kreativitet och nya möten är viktiga delar.

Här berättar Per Falk mer om hur Edcamp Stockholm går till.

Hur går det till?

Du förbereder dig inför kvällen genom att fundera över något du är intresserad av och som du vill lära dig mer om, vilket du även kan skriva ner i din anmälan. Kanske har du något du vill visa upp eller dela med dig av? Ta med din dator eller dina anteckningar och bered dig på en energifylld kväll med mycket input.

Kvällen börjar med att alla hälsas välkomna och sedan kommer kvällens viktigaste plats introduceras, edcamp-tavlan med ett, då tomt, schema över kvällens olika pass. (Denna tavla går i en del andra sammanhang under namnet ”griden” och här kan du se hur det fungerar på WebCoast, som också är en okonferens) De deltagare som vill kan skriva upp det ämne eller den fråga de vill diskutera, tillsammans med sitt namn/twitternamn, på en lapp som sätts upp på valfritt pass på tavlan. Varje ledig plats på tavlan motsvarar en grupp, ett ämne och ett diskussionspass. När alla platser på tavlan är fyllda får deltagarna välja fritt vilken grupp de vill gå till och delta i.

Valde du fel grupp? Ger det dig ingenting? Då går du helt enkelt till en annan grupp. Kvällen ska vara meningsfull och ingen ska behöva ”sitta av tid”. Vi är alla där för att lära och utvecklas. Tillsammans.

Du kommer hinna med tre olika pass under kvällens gång. Du kommer att få många nya infallsvinklar och många goda idéer. Du kommer få lektionstips som du kan använda dig av direkt. Du kommer att inspireras och utvecklas. Och du kommer att lära känna många nya kollegor som du kan fortsätta att nätverka med efteråt. Helt gratis!

Under kvällen kommer parallella diskussioner ske med hjälp av twitter eftersom vi alla gärna vill hålla lite koll på vad som diskuteras i de andra grupperna och i den mån det går kommer gruppdiskussionerna dokumenteras för att sedan kunna läggas upp här på vår Edcamp Stockholm-sida för alla att ta del av.

Bakgrund

Edcamp startade i Philadelphia, USA med Edcamp Philly och blev en succé på en gång. Edcamp har sedan spridit sig till många olika städer i USA och är lika uppskattat överallt med ständigt ”utsålda” arrangemang.

Skollyftet fick upp ögonen på fenomenet Edcamp när Kristen Swanson, en av grundarna av Edcamp Philly, talade på TEDxPhiladelphiaED i juni 2011 och vi förstod direkt att detta var något för oss lärare i Sverige.

Edcamp beskrivs lite mer ingående i detta Skollyftet-inlägg där det även länkas till många intressanta artiklar och filmer om vad edcamp är. Kristen Swanson har även en länksamling som hon kallar för EdCampRocks. Kolla in den.

Under sommaren 2011 visade det sig att många sommarlediga lärare visade stort intresse för en framtida edcamp i Sverige och när Per Falk nappade på idén och kunde berätta att Skolforum var intresserade och dessutom hade en lokal till oss var drömmen om en edcamp helt plötsligt inte längre någon dröm utan något högst verkligt!

Vi ses på edcamp 31 oktober!

Per Falk och Anna Kaya

Epost: per.falk@nacka.se och anna.kaya@edu.sigtuna.se

Annonser

15 thoughts on “Vad är edcamp?

 1. Ping: Edcamp Stockholm – nu kör vi! | Skollyftet

 2. Ping: Vad är edcamp? | Digital kompetens | Scoop.it

 3. Ping: Edcamp Stockholm 2011 « metabolism

 4. Ping: Edcamp Stockholm « You're no different to me

 5. Ping: Edcamp Stockholm närmar sig | Edcamp Stockholm

 6. Ping: Edcamp avstamp | Skollyftet

 7. Ping: Spelifiering på Edcamp Stockholm

 8. Ping: Dokumentation från spelifiering på Edcamp Stockholm | Edcamp Stockholm

 9. Ping: >#edcampsthlm, en okonferens och lärarnas version av #sswc. | Pelle Pedagog

 10. Ping: Hopp om 2012? « Välkommen till verkligheten

 11. Ping: Dags för Edcamp Stockholm igen | Edcamp Stockholm

 12. Ping: Edcamp – snart nära oss alla | Skollyftet

 13. Ping: Edcamp på gång! « Vad är en superpedagog?

 14. Ping: Edcamp Öresound 11 april | Kullander Skola

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s